انواع صحافی سررسید 1404
انواع صحافی سررسید 1404 را در این مقاله شرح می دهیم.
در ویکیپدیای فارسی صحافی به این صورت تعریف شده است:
” صحافی فن تنظیم و بههمبستن صفحات کتاب یا امثال آن و قرار دادن آنها بین دو پوشش (جلد) بهمنظور یکجا نگاهداشتن صفحات و جلوگیری از فرسوده یا پاره شدن و تسهیل استفاده از آنها را صحافی گویند. جلد کتاب ممکن است نازک یا ضخیم باشد. جلدهای ضخیم را از مقوا میسازند و روی آن را پارچه، چرم، پلاستیک چرمنما ( گالینگور )، یا ترکیبی از این مواد میکشند. ”
در فرآیند تولید سررسید نیز همانند کتاب باید فرم های چاپی صحافی شده و به جلد متصل گردند که انواع آن را در این مقاله بررسی می نماییم.
صحافی دوختی
در این نوع صحافی انتهای تمامی فرم های سررسید پس از طی کردن فرآیند تا و ترتیب، توسط ماشین دوخت، دوخته می شود. این دوخت ها بسته به نوع ماشین دوخت مورد استفاده تعدادهای متفاوتی دارند. در این فرآیند قطر سوزن دوخت هم روی کیفیت خروجی نهایی تاثیرگذار است.
پس از اینکه تمامی فرم های سررسید دوخته شدند، باید انتهای فرم ها با چسب به هم متصل گردند که این فرآیند را به دو صورت می توان انجام داد.
1- چسب کشی دستی: در این مدل همانطور که از نامش مشخص است انتهای فرم ها توسط کارگرهای صحافی با قلم چسب کشی می شوند و برای خشک شدن بر روی هم چیده می شوند. این روش ارزان ترین روش می باشد ولی کیفیت مناسبی ندارد.
2- چسب کشی با دستگاه: در این روش فرم ها توسط دستگاه چسب کشی می شوند که علاوه بر یکدست بودن تمامی خروجی، انتهای دستگاه چسب کشی فرم ها را خشک نیز می نماید و از بهم ریختگی فرم ها جلوگیری می کند. چسب کشی با دستگاه هزینه ی بالاتری دارد ولی به همان میزان نیز شاهد کیفیت بالاتر خروجی و سرعت عمل بیش تری خواهیم بود؛ چون زمان خشک شدن حذف شده است.
تمامی سررسیدهای تولید شده توسط مجموعه ریحان در کارگاه صحافی ریحان با دستگاه چسب کشی، چسبانده و خشک می شوند.
پس از طی مرحله ی چسب کشی، برش نهایی انجام می شود و پس از ته گرد یا لب گرد کردن و نصب ربان و شیرازه به فرم، فرم ها داخل جلد ریخته می شوند.
📞 02188551251
📞 02188711391
ایمیل: reihanads.ir@gmail.com
تلگرام: 09229033427
واتس اپ: 09229033427
صحافی فنری سررسید
در معرفی انواع صحافی سررسید به صحافی فنری می رسیم. در صحافی فنری، فرآیند تا و ترتیب طی می شود ولی پس از این مرحله برش نهایی انجام شده و انتهای فرم ها توسط دستگاه پانچ، سوراخ می شود. پس از پانچ، فنر به داخل سوراخ ها انداخته می شود و توسط دستگاه سفت می گردد. در صورتی که سررسید فنر از داخل باشد در این مرحله توجلدی انجام می شود و در صورتی که فنر از بیرون باشد، در همان مرحله ی پانچ و فنر جلد نیز صحافی شده و سررسید تکمیل می باشد.
تولید سررسید در صحافی ریحان توسط دستگاه های پانچ و فنر بروز و با کیفیت بالا انجام می گردد.
ضمن اینکه بیش ترین استفاده از صحافی پانچ و فنر، برای صحافی تقویم رومیزی می باشد.
صحافی کلاسوری
مراحل صحافی کلاسوری مشابه سررسید فنری می باشد با این تفاوت که در سررسید کلاسوری دیگر مرحله ی فنر نداریم و فرم ها را پس از پانچ شدن می توان مستقیم به داخل جلد سررسید منتقل کرد. در صحافی کلاسوری تعداد سوراخ های پانچ 6 عدد می باشد که به راحتی می توان آن را به داخل قفل های فلزی 6 حلقه متصل نمود.
از مزایای صحافی کلاسوری می توان به اضافه و کم کردن راحت برگه ها اشاره کرد.
در صحافی فنری و کلاسوری دیگر مرحله ی شیرازه و ربان نداریم.
کدام صحافی بهتر است؟
صحافی دوختی برای سررسیدهای با تعداد برگ زیاد نظیر سررسید روزانه مناسب ترین صحافی می باشد چرا که استحکام بیش تری داشته و با قدرت بیش تری صفحات سررسید را در کنار هم نگه می دارد.
صحافی فنری برای سررسیدهای کم قطر نظیر سررسید دوروزه، هفتگی و ماه شمار مناسب تر است ولی باز هم عیب سررسید فنری، راحت ورق نخوردن برگه های آن و سایش انتهای برگه ها پس از هر بار ورق خوردن می باشد.
صحافی کلاسوری به دلیل هزینه ی بالای آن کمتر برای سررسیدهای معمولی استفاده می شود و مناسب سررسیدهای مدیریتی و ارگانایزر می باشد. بهترین حسن سررسید کلاسوری اینست که در صورت نفیس بودن جلد آن، می توان سال بعد جلد را حفظ کرد و فقط برگه های داخل سررسید را تعویض نمود.
بدون دیدگاه
شما اولین دیدگاه را ثبت کنید.